Koh Lanta runt

Idag var det dags för att se lite mer av Koh Lanta. Efter snart sex veckor på ön så började det kännas som om man kanske borde se lite mer än bara stranden där vi bor och byhålan som ligger 1,5 kilometer längre norrut.

Mossan och fassan fick i uppdrag att ordna med logistiken och eftersom vägarna runt ön växlar mellan bra och under all kritik, så fick det bli med bil.

De hittade Soksan (stavning okänd), mellan 15 och 20 år och icke engelskspråkig (förutom ”yeah”). Vi förklarade för honom att vi vill börja med att titta på utkikspunkten på ön, Viewpoint. Efter det ville vi besöka Old Town och därefter ville vi åka ner och äta på en restaurang som heter ”Same Same But Different” som ligger längre söderut på västsidan. Sist ville vi se nationalparken som ligger längst ner på Koh Lanta. Han svarade ”Yeah, yeah” och sedan gjorde vi allt det vi sa plus lite till i bakvänd ordning. Vilket inte gjorde något, för Soksan känner ju till ön något bättre än oss. Så det var bara att hänga med, och det blev helt ok.

Vädret var till skillnad från alla andra dagar inte soligt och varmt utan regnigt och kallt (28 grader), men det gjorde inte så mycket, vi satt skyddade i bilen mellan de stopp som vi gjorde. Första och bästa stoppet var nationalparken. Därefter käkade vi lite lunch på ”Same Same But Different”. Sedan åkte vi vidare, och utan att vi fattade hur det gick till så var vi plötsligt på östsidan av ön för att bl.a. titta på en gammal fiskeby där det bor sea gypsys (sjözigenare). Byn heter Sang Ga U och den skadades tydligen svårt av tsunamin 2004, men har byggts upp igen. Sedan väntade Lanta Old Town, som tidigare var Koh Lantas ”huvudstad”. En ensam gata, några hundra meter lång med några små affärer läng med vägen. Ett ganska sömnigt ställe. Sista stoppet var en restaurang med en utkiksplats, Viewpoint, som var helt ok.

På väg tillbaka till resorten så stannade plötsligt Soksan, mumlade något och sprang ut ur bilen och nerför gatan. Han hade fått bensinstopp visade det sig. Några minuter senare såg vi honom i backspegeln gåendes med några bensinfyllda plastflaskor. Så kan det gå.

Dagen avslutades med att mossan och fassan skickade upp en ”Lucky Balloon”, en risballong som ska bringa tur när den skickas upp. Undrar vad det betyder om ballongen störtar i havet som en ballong gjorde innan morsans och farsans.

/Martin

, , , , ,

No comments yet.

Kommentera