Sista dagen på Railay

Imorgon bär det av från Railay beach till Koh Lanta. Som alltid känner jag lite vemod för att lämna något men ser samtidigt fram emot Koh Lanta som vi har hört så mycket om.

Det är lite synd att det har byggts så mycket på Railay som det har gjorts sen jag var här 1998. Då var här mycket enkelt och väldigt få hotell, vi fick då bo i tält och i ett skjul fanns toalett som bestod av ett hål i marken och kalla duschar.

När man nu reser med barn + att jag har blivit ca 10 år äldre så uppskattar jag bekvämlighet och varma duschar men jag tycker fortfarande inte att vissa stora hotellkomplex som byggs just nu passar in i denna miljö.

Diamond Cave som vi nu bor på kan absolut rekommenderas, den enda nackdelen är att det är en liten bit att gå till en bra badstrand, men med Martin och pappa med som gärna bär både barn och packning är det inga problem J.Annars  är hotellet kanon, rent  och fint och en restaurang med jätte god mat. Personalen är trevlig och skojar med barnen hela tiden. En av servitörerna kallar Oskar för Larsson då han första kvällen hade på sig en Henke Larsson tröja. I gengäld kallar Oskar och Max honom för Bobo Blöja, tur att han inte vet vad det betyder J

Igår gjorde vi en fantastisk utflykt, där vi med longtailbåt tog oss ut till diverse öar. Första stoppet var Tup Island, där man vid lågvatten kan gå mellan 3 öar, vi kunde gå mellan 2. Det var helt fantastiskt och vi var alla imponerade av det kristallklara vattnet och alla fiskarna. Oskar och Max tjöt av förtjusning när de slängde bröd i vattnet och stora fisksim samlades omkring dem. Max skrek hela tiden – Mer bröd, mer bröd.

Andra stoppet var Chicken Island där vi fick snorkla omkring, Tyvärr var där inte jättemycket fiskar att se och Max höll på att dränka sin mamma när han inte ville simma omkring själv i det djupa vattnet.  Jag fick lite lätt panik men efter ett tag fick jag hämtat andan igen.

Tredje stoppet var Poda Island som vi hört så mycket om och det var också otroligt fina stränder med turkost härligt vatten. Av vår guide blev vi varnade för alla apor som kunde vara klåfingriga. Men de visade sig vara ganska lugna, de satt mest fint i skuggan och slappade.

Till sist blev vi avsläppta på Pranang Cave, där de som ville kunde få en visning in i grottan men då var vi helt slut efter dagens övningar och vi drog oss tillbaka till hotellet för ett dopp i poolen.

På väg tillbaka fick Martin lite krafter tillbaka och medans vi andra gick tillbaka till hotellet klättrade han upp på Pranang Cave för att dels få se lagunen i grottan och han var också uppe vid utsiktsplatsen, som enl. Martin var helt fantastisk.

Nu ska det bli spännande att få komma till Koh Lanta som kommer att bli vårt hem för minst 5 veckor.

Ulrika, du är för rolig. Läste ditt mail säger bara – Låt dem slita!!!

Kram Pillan

, , , , , , , , ,

3 Responses to Sista dagen på Railay

 1. Barbro o Lasse februari 13, 2009 at 16:58 #

  När vi var på Koh Poda såg vi inga apor. Men jag har läst i olika bloggar att de varit närgångna och bl a hade de stulit en kamera ur en väska.
  Det funkar inte att förstora bilderna. I alla fall inte på Magnus dator.

  [Reply]

 2. Martin februari 13, 2009 at 17:03 #

  Funkar fint på laptopen.

  [Reply]

 3. Barbro februari 14, 2009 at 08:28 #

  Nu funkar det.

  [Reply]

Kommentera