Koh Haa

Då var det dags för att bryta den sköna vardagen med en fisketur till Koh Haa som ligger kanske 30 minuter med speedboat från Koh Lanta, men med den fallfärdiga fiskebåt som vi åkte med tog väl den lilla trippen ca 2 timmar.

Jag ock Oskar åkte ihop med Stefan och Rasmus. Vi fiskade småfisk på vägen ut mot Koh Haa. Oskar och jag lyckades fånga en liten firre, en Red Snapper. Rasmus som stod på andra sidan båten hade lite bättre fiskelycka och fick upp sex småfirrar. So far so good, efter det så väntade lite middag på båten och därefter vankades det snorkling från båten vid Koh Haa.

På hemvägen skulle det bli andra bullar då vi skulle ge oss på lite större fiskar, som Barracuda och tonfisk. Tyvärr blev det inte så många storfiskar (inga) utan det hela kändes mest som en eveghetslång färd mot Koh Lanta.

Ingen jättelyckad fisketur kan tyckas, men som tur var hände det andra saker som var riktigt nervpirrande. Som alla maneter som Oskar och Rasmus såg på vägen dit och hem. Och mitt toalettbesök nere i ruffen på båten. Takhöjd 1 och 10 och en ståtoalett. Det var bara att vinkla kroppen i nittio grader, lägga pannan mot den motsatta väggen för att hålla balansen och sedan lobba in strålen från vad som kändes som någon som låg djupt begravt och knappt synligt mellan min darrande ben. Jag bara meddela att det gick lysande. Mitt i prick.

Trots den ringa fiskelyckan så var det skönt att komma iväg och få lite variation på tillvaron.

2 Responses to Koh Haa

 1. Barbro mars 25, 2010 at 16:10 #

  En härlig bild på en stolt fiskare (bild 7) med ena tummen upp. Jag antar att Max och mamma under tiden har haft en mysig dag på tu man hand.
  Här är det just nu 6 grader och det lär bli 10 längre fram på dan. Solen skiner och himlen är blå. Har haft ett hårt vattengympa pass (34 grader i vattnet) på Lundbybadet klockan sju i morse. Underbart!

  Ha det bäst alla fyra
  Kram Barbro

  [Reply]

 2. Lasse mars 25, 2010 at 22:11 #

  Som vanligt fina bilder. Du é grym!
  Kan meddela att temperaturen just nu är +14 grC! I skuggan!
  Skippade min tänkta promenad från pensionärsföreningen p g a alldeles för varmt klädd och det var ju ett tag se´n.

  JÄTTEkram till er alla från Fassan

  [Reply]

Kommentera