Koh Lipe

Så har vi äntligen kommit fram till Koh Lipe efter en lång resa. Vi blev upphämtade från DR Lanta vid 9.30. Färjan gick från Saladan kl 10.00. Innan färjan gick kom vi på att det inte finns någon bankomat på Koh Lipe så Martin sprang iväg för att hämta ut pengar. Vid färjan stod jag och barnen och väntade och personalen ville komma iväg så de bad oss att gå ombord. Så jag fick på bästa thai-engelska förklara att vi var tvungna att vänta på min man. Tillslut kom Martin tillbaka aningen svettig och helt slut efter språngmarschen. Ryggsäcken hade han glömt ta av sig när han sprang iväg så han sprang med en hel del vikt på sig…

Det var gott om plats på färjan som kändes väldigt bra trots oljudet från motorn. Det fanns också ett härligt soldäck. Första anhalt var Koh Hai, där vi var förra året. Det var väldigt kul att se det igen, det är verkligen jätte fint! Stoppet efter det var Koh Kradan och sedan Koh Muk. Sen trodde vi att båten skulle lägga in högsta växeln och så snabbt som möjligt ta oss till Koh Lipe. När vi närmade oss piren i Trang saktade båten in och vi fick höra att vi skulle byta till en större färja. Alla passagerare gick av och efter ca 45 minuter kom den andra färjan. Som vi upplevde det så kändes den mycket mindre, eller så hade det tillkommit många passagerare. Det kändes som om vi satt som packade sillar. Det blev ju inte heller bättre av att vi satt längst bak och hade motorerna dånande i öronen under hela resan. Som tur var somnade barnen nästan genast. Max sov under hela tiden och Oskar under större delen av resan.

Martin blev aningen förvånad när han i slutet av resan såg min mage, han trodde att jag var i tredje månaden… Men så är inte fallet. Jag har bara lite svårt för att gå på offentliga toaletter så jag ville helst vänta med att kissa tills vi kom fram till hotellet, vilka jag också gjorde :-) .

Kl 16.30 svängde vi äntligen in mot Koh Lipe och här är verkligen fint, vi har aldrig sett så vit sand. Men tyvärr är det väldigt mycket båtar som lägger till på Pattaya-stranden där vi bor, så de har fått spärra av ett område där man kan bada. Imorgon skall vi ta oss till någon av de andra stränderna. Rummet vi har på Bundhaya är verkligen inget speciellt. Det är väldigt enkelt, funderade lite på att uppgradera oss men det känns ändå ok, roligare att lägga pengarna på något annat. Rummet är bra men badrummet ser ganska ofräscht ut då det är fullt med svartmögel på väggarna.

Det är helt otroligt men vi bor grannar med 3 familjer från Sävedalen här på Bundhaya. Inga vi känner sen tidigare men ibland är världen allt liten. Efter incheckning blev det en liten tur på stranden och sedan middag på hotellets restaurang. Vi känner oss alla lite möra efter resan så vi skall lägga oss att läsa. Imorgon skall vi ut och se mer av ön.

,

One Response to Koh Lipe

  1. Jennie mars 31, 2010 at 22:12 #

    HAHAHAHA….
    Jag läste precis om er på hemsidan…

    Max :livrädd för människor utklädda till djur…….Hahaha

    [Reply]

Kommentera