Senaste dagarna…

Ett kort(?) sammandrag om vad som har hänt de senaste dagarna.

Jag tog en promenad på stranden i fredags och det var som (nästan, antar jag) att gå runt på ett slagfält. Det låg strandade fiskar döda och lemlästade överallt. Det var som att återuppleva Braveheart, fast med fisk. Jag hittade en boxfish, en bläckfisk, två blåsfiskar (varav en på ca 35 cm), några (av mig…) oidentifierade firrar varav en halshuggen (som sagt, Braveheart) och en manet. Man fick titta var man satte fötterna…

På eftermiddagen senare samma dag åkte vi till Old Town ihop med Cilla och Timo. Mr Adam körde oss i en songtaew utan stötdämpare bak, vilket kändes som att åka ribbåt där vägarna var som värst. Old Town är inget annat än en liten håla bestående av en pir, en gata och kanske något mer, men de har ett ställe som heter Mango House som har riktigt grymma hamburgare, och det behövs en saftig hamburgare ibland för att variera sig från thaimaten.

Igår (lördag) började Oskar att klaga på lite ont i örat. Eftersom var och varannan unge på resorten åkt på öroninflammation (poolens fel, enl många) så tänkte vi att det är bäst att fixa medicinering snabbt. På måndagen skulle vi ju åka vidare till Koh Lipe och då är det ju gött att ha påbörjat medicineringen, tyckte vi. Så på rekommendation av några longstayare på resorten så tog vi första tuc-tuc till dr Sallarin på Long Beach. Tyvärr var dr Sallarin inte tillgänglig utan skulle återkomma igen en vecka senare.

Så vi fortsatte färden tillbaka igen, mot Saladan där det också finns en läkarmottagning. Där var det tyvärr också ont om läkare, men två snälla tjejer som jobbade i receptionen (tror vi nu) försökte hjälpa till att ställa diagnos på Oskars öra. Båda lyste lite med öronlampan (eller vad heter det?) och pekade och pratade och kom fram till att det inte var någon infektion, utan att det var vax i örat. Absolut ingen infektion sa de, så vi gick till apoteket och köpte örondroppar och en liten flaska Paracetamol.

Tyvärr så blev ju inte örat bättre, utan mycket värre, så idag (söndag) åkte jag och Oskar till Old Town där Koh Lantas Hospital ligger. Där blev han snabbt inskriven (som Master Oskar Clasbors) och undersökt av läkare. De konstaterade att Master Oskar hade lite feber och öroninflammation (inget vax!!). När farbror doktorn kände på Oskars öra så grät Oskar så att tårarna sprutade som på Lille Skutt.

Vi hämtade ut mer Paracetamol, Antibiotika att dricka, Antibiotika som droppar för öronen och även en liten flaska medicin mot snuva och öronont. Så nu är Master Oskar medicinerad och förhoppningsvis redo i morgon när vi åker till Koh Lipe med expressbåt kl 10 imorgon förmiddag. Det ska ta mellan 5-6,5 timmar beroende på sjögång mm.

Nu verkar regnperioden ha börjat så smått också. Hoppas att den inte har nått Koh Lipe ännu…

, ,

3 Responses to Senaste dagarna…

 1. Barbro mars 29, 2010 at 00:38 #

  Stackars Oskar men han piggnar säkert till väldigt snabbt. Ha det bäst på resan. Hoppas på en fin sista period på Koh Lipe. Vi ser fram emot att träffa er snart igen.
  Vi har varit på TUR 2010 och fått nya drömmar. Det lutar åt Malaysia. Men vi får väl se vad det blir.
  Mirja och Niklas kommer hit på Påskafton.
  Puss o kram.
  Take care
  Barbro o Lasse

  [Reply]

 2. Ester & Allan mars 29, 2010 at 15:09 #

  Stackars Oskar det är tur att det finns läkare och medicin och lille Maxen med all sand i ögonen. Hoppas ni njuter av sista veckan och slipper regnet i dag regnar det hemma så nu är all snö snart borta. Ska bli kul att träffa er igen känns som ni har varit borta jätte länge, ha det gott .krama killarna.

  puss kram Anete Christer

  [Reply]

 3. Ester & Allan mars 29, 2010 at 15:10 #

  Stackars Oskar det är tur att det finns läkare och medicin och lille Maxen med all sand i ögonen. Hoppas ni njuter av sista veckan och slipper regnet i dag regnar det hemma så nu är all snö snart borta. Ska bli kul att träffa er igen känns som ni har varit borta jätte länge, ha det gott .krama killarna.

  puss kram Anette Christer

  [Reply]

Kommentera