Sista dagarna på Koh Lipe

På onsdagen testade vi Pattaya Beach, som vi har hört ska vara den finaste stranden på ön. Korallsand fin som vetemjöl och kristallklart vatten. Tyvärr är den också överfull med parkerade longtail-båtar. Vi rundade av strax före lunch med lite biljard och efter lunchen hyrde vi en trampbåt som vi cirklade runt med en stund. Sedan följde dusch, Singha, myggspray, middag (ingen höjdare i dag heller… ;-( ), hemgång och läggdags. Och så var den dagen gjord.

Sista dagen bestämde vi oss för att ta en longtail till Sunrice Beach igen. Sol, snorkling, sol, toabesök med Oskar, sol, snorkling och sedan lunch och promenad tillbaks till resorten vi Koh Lipes lilla gågata. Under lunchen såg vi en stackare som beställt in en papayasallad troligen ovetandes om att den är sanslöst stark. Jag så hur hon svettades och frågade ”Spicy?” men hon fick inte fram några ord, bara missljud. Men vi förstod ändå.

Kvällen spenderade vi på Pattaya där jag och Pillan satt och sög på var sin Singha och tittade på ungarna när de lekte i sanden.

Eftersom timmarna går fort när man har kul bestämde vi oss för att Pillan skulle gå hem till hundgården och duscha av Oskar och Max och att jag skulle gå och köpa lite kycklingspett och liknande som Pillan gått och trånat efter och som hon tyckte ”Såg såååå goda ut”. Jag köpte några större spett (och fick direkt nya hundkompisar) till mig och Pillan som var lite mer spicy och några småspett som inte var spicy till Oskar och Max plus lite Singha och läsk och begav mig tillbaks. Jag dukade upp festmåltiden på golvet och serverade delikatesserna i plastmuggar. Det slutade med att Pillan, Oskar och Max delade på fyra småspett (barnstorlek) och jag fick trycka i mig tre jättespätt eftersom Pillan tyckte att det var för mycket ”pill” att äta dom. Vad gör man inte för familjen. Och om någon fick lägga sig hungrig den kvällen så var det inte jag. Sedan följde det sedvanliga underhållningen med dog fights på altanen och därefter fick vi försöka sova till ljudet av en bentuggande byracka som parkerat utanför vår dörr och och ånnu mer hundslagsmål.

Efter att vi checkat ut och ätit frukost dagen därpå gick vi ner till stranden för att vänta in speedboaten som skulle ta oss tillbaka till Koh Lanta. Där mötte vi drygt femtio kineser som hade kurs i snorkling. Instruerade av en skrikande man iförd våtdräkt, ölmage och megafon stod det en drös fullt påklädda kineser i vattnet och försökte snorkla medan resten av flocken förberedde sig på land. Sedan åkte de iväg i en jättespeedboat från helvetet (som vi hoppades var vår, men det väntade en mindre variant lite längre bort). En minnesvärd syn.

Sedan åkte vi iväg i vår speedboat och innan vi han blinka så var vi tillbaka på Koh Lanta. Inte riktigt så fort kanske, men det gick på strax under tre timmar jämfört med dryga sex timmar med färja. Det var lite hoppigt på sina ställen och Max låg och höll för sina öron ibland men det gick riktigt bra. Så vi var tillbaka på Koh Lanta igen strax efter klockan tolv vilket gjorde att vi hann att säga hej då till Timo och Cilla som åkte från D.R. klockan ett.

,

No comments yet.

Kommentera