Elefantridning, ishackor och Martin Timell

Här kommer ett sammandrag av de senaste dagarna…

Lördag

I lördags blev det elefantridning ihop med Oskars och Max nya kompisar, Abbe och Edvin. Så sent som förra sommaren gallskrek Max när han såg en fluga och både Oskar och Max är livrädda för hundar och utklädda människor (typ Björnes Magasin…). Hundrädslan har dock blivit lite bättre här eftersom hela stranden är full med övergivna hundar som springer omkring, så de börjar vänja sig.

I alla fall… vi visste inte hur det skulle gå att sitta på ett stort djur som de tidigare bara sett på tv. Men det gick bra. Max var lite darrig när vi satte oss på elefanten Tong, 13 år, Oskar tyckte det var spännande. När vi hade kommit halvvägs tappade Oskar sina solglasögon men elefanten, på uppmaning av skötaren och hans ishacka, plockade upp dem och gav glasögonen oskadda till skötaren som satt på elefantens nacke.

När vi efter en halvtimmes tur återvände var det dags för matning av Tong och hans två kompisar. Vi fick köpa bananklasar för 50 baht styck och sedan mata djuren. Då fick Oskar nog av elefanterna och drog sig tillbaka, Max följde lätt motvilligt med pappa och tryckte in bananer i snablarna.

Söndag

En lugn söndag med solning, badning och fotboll på stranden som vi avslutade med middag på stranden med Abbe och Edvin och deras päron som åker hem i morgon.

Efter att ha druckit något som ser ut som kaffe men inte smakar som det i tre veckor, så beställde jag in en kopp filterkaffe efter maten. Den första koppen riktigt kaffe på tre veckor gjorde att mitt hjärta fick jobba dubbelt och jag började kallsvettas. Underbart!
Måndag

Åkte in en sväng till Saladan på kvällen och åt på PaPa, en restaurang som ägs av en Robinson-Kent-liknande svensk. Där kan man beställa in thailändska färska jätteräkor som är tillagade på svenskt sätt. Riktigt gott! Hela kalaset med ett halvt kilo färska räkor, en räkmacka (färska räkor där med), en portion med köttbullar (grymma köttbullar enligt mig) och makaroner till Oskar och Max plus dricka (ett par Singha, Fanta och vatten) gick på ca 250 kr. Undrar vad man skulle betala hemma. Detta kostade dock lite mer än vad vi brukar betala. Ett halvt kilo färska räkor betalade vi ca 450 baht (ca 110 kr) för och en normal varmrätt brukar kosta ca 100 baht (ca 25 kr).

Just nu sitter vi och resten av de boende på resorten och lyssnar på Time out med Martin Timell som våra nya grannar i bungalowen bredvid oss har tagit med sig på DVD och sitter och tittar på. Tack för det

Pga känd anledning kommer bilder till detta senare.

Ha det!

Martin

, , , ,

No comments yet.

Kommentera