Svåra beslut, hårda bakslag

På Koh Lanta behöver man dagligen ta mycket svåra beslut… här är lite exempel på problem som måste lösas, dagligen:

Var skall vi äta lunch? Hur många bananpannkakor orkar Max och Oskar äta? Hur ska vi få Oskar att sluta dricka honungen som man får till pannkakorna? Vilken solkräm skall vi köpa till barnen? Skall vi fortsätta med faktor 50 eller räcker det med 35? Hur mycket lotion måste Martin smörja in sin rygg med för att den inte ska torka ut?

Ska vi bada i poolen eller i havet? Hur långt nära vattnet vågar vi bygga sandslottet så att inte tidvattnet tar det? Blåser det för mycket för att kasta frisbee?

Var skall vi lämna in tvätten? Om vi tar ett ställe nära barnklubben kan vi ju lämna in den på vägen, det är ju praktiskt. Eller ska vi ta ett på stranden? Ska vi ha tvätten struken eller inte struken?

Vart ska vi köpa färska bananer (som inte är svarta och luddiga)? Hur ska vi få Max att äta dem? Vad vill vi ha till middag? Var ska vi äta? Ska vi ta en drink innan middagen? Eller bara en Singha? Eller inget? Eller både och?

Som ni hör, svåra beslut. J

Vi har också råkat ut för svåra bakslag här nere. Det senaste var när datorn råkade ut för ett litet missöde. Värst hittills är dock när Martin använde sin pekpinne till telefonen för att klia på ett myggbett, och… den gick av. Illa, illa. Nu har han bara en halv pekpinne till sin nalle och måste använda sin nagel för att navigera menyerna. Ni fattar…?

Idag har vi prutat ner priset på vårt boende från 2000 baht/natt till 1500 och sagt till att vi bor kvar på resorten resten av tiden på ön. Frukost ingår, så bara där sparar man in ca 400 baht. Bungalowen är hyfsat stor, fräsch och ligger alldeles vid poolen och nära havet, så läget är kanon. Tror inte att man kan hitta så mycket billigare boende på Klong Dao Beach.

/Martin och Pillan

, , , , ,

12 Responses to Svåra beslut, hårda bakslag

  1. Sara Järpenberg mars 4, 2009 at 09:23 #

    Hej hela familjen.
    SÅ jäkla underbart ni har det. Njut av varje sekund (ser att ni redan gör det) o tack för att man får vara med lite på era äventyr :)

    Här hemma är det bara jobb, jobb o grått, grått. Fast förra veckan upptäckte jag 10 Snödroppar i trädgården, då blev vi lite gladare – våren är på väg.

    Kram Sara

    [Reply]

  2. Jennie mars 4, 2009 at 09:29 #

    Ni verkar ha det lite jobbigt med era beslut……. Ikväll ska vi hälsa på Linda och hennes bebis, ska bli kul att se henne. Först ska vi hem till Ester och Allan och äta ungstekt falukorv… ha det har ni inte i Thailand…
    massa pussar på er , saknar och tänker på er

    [Reply]

  3. adrian mars 4, 2009 at 19:15 #

    Hej Oskar
    Vad gör ni där nere egentligen? Badar ni? Jag saknar dig!
    Hälsa Max!

    [Reply]

    Martin Reply:

    Hej Oskar
    Vad gör ni där nere egentligen? Badar ni? Jag saknar dig!
    Hälsa Max!

    Hej, Adrian!
    Här nere badar vi jättemycket i poolen och i havet. Sedan spelar jag fotboll med pappa och bygger sandslott. Vi spelar Uno och har ridit på elefanter. Leker med nya kompisar. Skulle ha varit kul om du var här, jag saknar dig också.

    Hälsa mamma och pappa och Elin.

    /Oskar

    [Reply]

  4. Carina mars 4, 2009 at 19:29 #

    Jag är så förbannat avundsjuk på detta äventyr så det nästan svider i hjärtat! Har ni hemlängtan överhuvudtaget??? Kan egentligen badande&solande&slappande bli vardag? Hmmm…
    Ha en fortsatt trevlig vistelse, snart e ni på svensk mark…
    -Här kommer lite information från kapten. Vi beräknar landa om ca 10 minuter. Det regnar just nu kraftigt och vi har en västlig vind på 10 sekundmeter. Mao riktigt göteborgsväder… NJUT!!!!!!!!!!!!

    [Reply]

    Martin Reply:

    -Här kommer lite information från kapten. Vi beräknar landa om ca 10 minuter. Det regnar just nu kraftigt och vi har en västlig vind på 10 sekundmeter. Mao riktigt göteborgsväder…

    Carina:
    När vi kommer hem är våra batterier fulladdade och då kan vi ta vilken skit som helst.

    /Martin

    [Reply]

  5. Barbro o Lasse mars 4, 2009 at 22:09 #

    Vi kommer snart och hjälper er med alla dessa svåra beslut. Nu är det två arbetsdagar kvar. Fullt upp på jobbet för att allt ska flyta så bra som möjligt när jag inte är där. Tänk att vara så oumbärlig?
    Ha det gott
    kram BoL

    [Reply]

  6. Thomas och Lotta mars 4, 2009 at 23:39 #

    Tjenare på er!
    Anette ,Christer + Jennie och Jacob har varit hos oss ikväll och beundrat vårt första barnbarn, LEIA.
    Fick tips om er sida och har nu suttit i 1,5 timme och njutit av ALLA inlägg med bilder.
    Känner igen det mesta, känns som man är där faktiskt.
    På söndag åker våra vänner Annette o Benny + några till, till Thailand. Först Phuket-ön, Phi-Phi, sedan Koh Lanta några dagar. De letar nog upp er.Bor ni på samma bungalov som på bilderna, 3??? Vi bodde ju på det hotellet för 2 år sen, jag känner igen räcket utanför…..Vi ska ju inte följa med gänget i år för vi renoverar köket m.m , men just nu känns det beslutet helt galet dumt……….
    Kanonfin sida, jag kommer nog att kika in ofta.
    Kram till er alla 4, från Lotta, Thomas Robin, Linda m.familj och Patrik m. fästemö

    [Reply]

    Martin Reply:

    Bor ni på samma bungalov som på bilderna, 3???

    Tomas och Lotta: Vi bor i bungalow 103 och stannar här lite drygt två veckor till.

    Ha det!

    /Martin och Pillan

    [Reply]

  7. Erika mars 5, 2009 at 22:58 #

    Oj, förstår att ni har riktiga problem!!

    Här hemma går det i ”lugnt” tempo – idag hemma med 3 barn som skulle servas. Nu sitter jag och inväntar mitt nattskift! ;-) ) Men det är det värt!

    Hoppas ni har det fortsatt bra!
    Kram från familjen Erngard

    [Reply]

  8. Gunnar Almén mars 6, 2009 at 17:11 #

    Har pratat med brorsan i dag. Han sa´, att han och Barbro, nu på söndag åker från detta skandinaviska grådis till er värme och sol. Hur kan dom lämna vårt härliga klimat. Dom känner väl ett behov av att ha lite koll på er, eller? – och träffa barnbarnen.
    Lev väl. Gunnar

    [Reply]

  9. Jennie mars 12, 2009 at 08:20 #

    Älskar din spänst på kortet Pernilla.. tror att du satsade på fel sport, har alltid sagt det……. Men shit vad det känns som om pojkarna har växt….Åh saknar er så mycker…….. Riktigt bruna och fina e ni oxå… Tänker på er varje dag

    [Reply]

Kommentera