Meediiic!!!

I dag var vi tvungna att lämna poolen lite tidigare (helt ok, jag började känna mig lite stekt och Pillans näsa började att flagna) och åka till Saladan och köpa blöjor och lite andra grejer. Man kan handla på torget nere vid stranden också, men det är heeelt andra priser och ett mycket sämre utbud. Och vi har ju en budget att hålla oss till.

Oskar är ju fortfarande som en fisk i poolen och nu vägrar han att använda sina flyt-puffar. Han håller sig till kanten och simmar kortare sträckor utan hjälp. Helst simmar han under vattnet. Nästan alla ungar verkar tycka att det är mycket enklare än att hålla huvudet ovanför vattenytan. Så är det… Han är i alla fall helt grym och idag så fick han låna cyklop och snorkel av en annan kille vid poolen och det tyckte han var görkul, så vi tänkte att vi skulle köpa ett par till honom.

När vi står utanför affären i Saladan och prutar på cyklop och snorkel så sitter Max på en liten plastpall bredvid oss och kollar vad som händer på gatan. Plötsligt ligger Max nere på trottoaren mellan pallen och en moped och jämrar sig. Max har slagit upp ett sår på sin ena fot som precis börjat läka och det börjar rinna blod från såret. När jag tar upp Max från trottoaren så ser Max blodet och går från att jämra sig till att gallskrika och inom 10 sekunder så står hela personalen runt oss och undrar vad som händer.

Det var ca 5-7 personer som stod runt oss och undrade vad som hände och servade oss med plåster och sprit att tvätta såret med. När Max såg den lilla spritflaskan som thai-tjejen kom springande med så gick han från att gallskrika till att bli helt hysterisk. Det var samma spritflaska som vi har köpt för att tvätta sår (myggbettrelaterade sår) och som svider rätt bra, och den har Max blivit utsatt för av oss (och tydligen inte glömt). Så thai-tjejen fick snabbt vända om och lägga tillbaka flaskan där hon tog den.

Åter till poolen. Eftersom Oskar bestämt sig för att lägga sina puffar på hyllan, bestämde sig idag Max för att göra samma sak. Han fick på sig Oskars simglasögon och gick med bestämda steg mot poolen. När han skulle kliva i sa Pillan till honom att ta på sig puffarna igen, men fick svaret ”Nä ja é dykare” och sedan dök han i… och sjönk som en sten. Pappa fick agera livräddare och hoppa i och hämta Max som var i svårt chocktillstånd… Så kan det gå.

/Martin

, , , , ,

3 Responses to Meediiic!!!

  1. Barbro o Lasse mars 8, 2009 at 16:54 #

    Max han är en framåt ung man. Tog han på puffarna sedan?
    Nu är vi färdigpackade och sitter bara och slöar. Väskorna som är lite större än de veckoslutsväskor som vi brukar ha med är inte fulla så det finns plats för era grejor. Om drygt 3 timmar åker vi mot Landvetter. Vi längtar!
    Kram BoL

    [Reply]

  2. Jennie mars 9, 2009 at 08:50 #

    Haha… man kan inte göra mycket annat än att skratta åt pojkarna, kan verkligen se mig detta framför mig haha… Hoppas att Maxen tar på sig puffarna nästa gång lilla vännen…
    Idag spelar Frölunda 3:dje matchen i kvartsfinalen mot Luleå borta, bra om de vinner denna. Ska se den då de visar den på kanal 9. Annars e allt som vanligt hemma(nästan). Resan till Kreta är nu bokad, det ska bli skönt. Saknar er …. ska tömma erat förråd nu i veckan…

    Massa kramar på er

    [Reply]

  3. Ester & Allan mars 10, 2009 at 08:19 #

    Denna lille Maxen är fin han ska göra precis som Oskar gör, förstår att Oskar är som en fisk i vattnet , det var han redan när vi var nere, skoj att Lasse och Barbro kommer ner och hälsar på er,här hemma är det sig likt vädret ska nog bli sämre med regn och blåst vad vi hörde på TV i går men det behöver inte ni tänka på, ni har det ju så gott i värmen, vi kanske kan höras av i morgon på telefonen Pillan du vet ju hur jag jobbar saknar er och längtar efter er.
    Kramar Lilla Mamsen

    [Reply]

Kommentera