Tillbaka till Lanta

Gårdagen började med en stor besvikelse för Martin, han insåg att vårt nya hotell ej serverade flingor till frukost. Hur skulle han klara denna dag? Han fick istället sätta i sig omelett, Fattiga riddare och mackor. Stackars liten…

Annars hade vi en härlig dag. Förmiddagen ägnade vi vid den härliga stranden. Det var bad, fotboll, strandtennis och frisbeekastning. Vi försökte även bygga sandslott, men den fina korallsanden var inte bra till det. Martin simmade även ut och snorklade från stranden och såg en hel del fiskar. Oskar och Max lekte med två thailändska pojkar och det är så kul att se dem leka ihop fast de inte förstår varandra ett dugg.
Lunch åt vi på ett annat hotell, Mayalay. Om vi någon gång åker tillbaka till Koh Ngai kommer vi absolut att bo på detta hotell. Alla bungarna var byggda i mer enkel stil och alla hade havsutsikt, priserna här var också mer överkomliga.

När lunchen var avklarad tog vi även idag en promenad längs stranden och det tog även idag tid, men vad gör det… Efter att ha gått denna strand upp och ner två gånger kände vi oss ändå ganska färdiga med Koh Ngai, innan middagen bokade vi speedboat tillbaka till Koh Lanta.

Båtvädret kunde inte varit bättre än vad det var idag och vi såg fram emot en skön tur tillbaka till Lanta. Så blev det inte riktigt, en av motorerna på speedboaten fungerade inte men vi började ändå att åka. Mitt på öppna havet möttes vi upp av en annan båt som vi skulle byta till. Vi var ca 15 personer med full packning. Men bytet gick smidigt och även om resan tog lite längre tid än vad som var tänkt kom vi vid lunchtid fram till Koh Lanta.Oskar blev överlycklig för vi fick åka flaktaxi till hotellet. När vi svängde in mot vårt hotell DR Lanta utbrast Oskar – Nu är vi hemma! Och det sammanfattade nog vad vi alla kände. Det var en härlig känsla att komma tillbaka, både hotellgäster som vi lärt känna och personalen hälsade oss välkomna tillbaka och det kändes helt rätt att flytta in i vår gamla bungalow igen.

Från början hade vi tänkta att ö-hoppa de här sista veckorna, men det blir inget med det. Vi har insett att vi hellre stannar här och tar det lugnt den sista veckan. På sin höjd kanske det blir någon dagsutflykt, nu gäller det att ta vara på sista tiden.

Pillan

, , , , , , , ,

3 Responses to Tillbaka till Lanta

 1. Carina mars 28, 2009 at 22:27 #

  Oj vilken känsla att komma HEM igen! Jag kan nästan ta på känslan fysiskt när du skriver pillan! 2 månader måste ha gått görfort när ni har det så gott.
  Har ni haft med videokamera??
  Jag & M är dåliga på att använda våran. Vi är lightpackers och väljer alltid bort den i sista stund. Tyvärr.
  Pillan, jag har skickat ett mail till dig.
  Ha det gott. Kram CMS

  [Reply]

  Pillan Reply:

  Ja, videokameran är med men vi inte använt den så mycket. Jag tycker mest det är stressande att man skall filma. Jag upplever hellre saker.
  Hoppas allt löser sig för dig. Vi hörs snart!
  kram Pillan

  [Reply]

 2. Barbro o Lasse mars 29, 2009 at 09:41 #

  Vi är hos Eva Miles över helgen. Här är det fullt med snö och alldeles vitt och fint. Vi fick en hel del snö i veckan i Göteborg men det försvann som vanligt ganska snabbt. Nu är det bara en dryg vecka kvar tills vi får krama er igen. Fattar inte hur fort tiden går. Det är bra att ni är lediga när ni kommer hem. Det tar ett antal dagar innan man har kommit ikapp sig. Idag har vi gått in i sommartiden så det är timmes mindre skillnad nu. Tänkte jag rätt nu?
  Jag antar att det blir några turer till Saladan innan ni åker hem.
  Om ni träffar Daeng igen måste ni hälsa henne att alla som ser mitt nya halsband tycker att det är jättesnyggt.
  Många kramar till er alla
  BoL

  [Reply]

Kommentera