Myggbett

De senaste dagarna har det inte hänt speciellt mycket. Livet rullar på och vi har inte gjort så mycket annat än att ta det lite lugnt vid poolen. Oskar och Max är som vanligt som två fiskar i vattnet och igår (måndag) tog han sina första simtag med huvudet över vattenytan. Max har hoppat i vattnet ett par gånger utan armpuffar och ser lika förvånad ut varje gång han inte flyter. Men han har kommit upp själv båda gångerna. Bra att babysimmet gjort lite nytta. Man får inte släppa blickarna från honom när han inte har puffarna på sig. Men med puffarna på så simmar han omkring själv som en liten hund.

Myggantalet har ökat och med det antalet myggbett. Pillan och Anette/Ester (gammalt blod?) har klarat sig bra, men resten av oss har fått ganska mycket bett. Det kliar bra och mycket, och det genererar i sin tur lite blodvite, så för att undvika inflammation i såren (speciellt på Oskar o Max) besökte vi farmacian efter frukosten och köpte sprit(sårtvätt!), någon klireducerande salva till ungarna, tigerbalsam (som thailändarna använder mot klåda och allt annat, tydligen) och mer myggspray.

Att tvätta Oskar och Max små sår är intressant. Max gnyr och gnäller lite när det svider. Oskar skriker som om vi höll på att amputera hans ben. Hoppas att det ger sig snart. Man har ju hört lite historier om inflammerade myggbett.

Efter apoteket så tog vi Tuk-tuk in till Ban Saladan för att undersöka shoppingutbudet. Stort sett bara kopior men en hel del att köpa till ungarna. Anette och Pillan fick väl ut mest av det. Vi drog oss tillbaka till poolen vid 12 ungefär, när det blev för varmt att springa runt på gatorna. Det är gott att leva.

Ester börjar få bra koll på övriga gäster på resorten nu. Hon sitter på stranden och väntar på maten vi beställt, med halvöppen mun och mumlar ”Då åker de hem på torsdag…”, ”Nu har det kommit nya gäster…”, ”De kom i förrgår…” och liknande.

Ska snart ge mig ut och leta efter kontantkort till mobilen. Var uppe på ett litet torg här på stranden och trodde att jag köpte ett, men upptäckte att det inte fanns något simkort i. Vet inte vad det var jag köpte och ibland vet man inte hur mycket thailändarna förstår. De vill inte gärna säga att de inte förstår utan säger hellre ”yes, yes” och hoppas att det blir bra så. Jag pratade med en svensk kille här, han berättade om när han beställde en hamburgare på en restaurang. Köttet var slut och i stället för att säga att det inte gick att beställa hamburgare så serverade de en utan kött och hoppades att han inte skulle märka något. Same same but different…

/Martin

, , , , , , , ,

2 Responses to Myggbett

 1. Ulrika februari 18, 2009 at 14:01 #

  Åååå vad underbart ni har det.. Man kan verkligen leva sig in i er resa med alla berättelser o kort. Kommer ihåg egna händelser när jag läser om era hihi, dom är roliga Thailändarna. Visst är dom fina ”Monkey” t-shirtsen, William o Allie har några de med! Annars sitter jag här på Ewals och saknar någon att fika med :-( Ha det bäst! Kram Ulrika

  [Reply]

 2. Barbro o Lasse februari 18, 2009 at 22:19 #

  Helt fantastiska makalöst bra kort. Vattendropparna ser ut som is. Ni ser väldigt nöjda ut för det mesta. Gott att höra från er igen.
  Kram

  [Reply]

Kommentera