Phi Phi

Idag har vi gjort en dagstur till Phi Phi island. Vi blev upphämtade redan 7.40 så vi var tidigt uppe. Färden över till Phi Phi var härlig, vi satte uppe på däck på expressbåten och njöt av både utsikt och fint väder. Väl framme blev vi flyttade till en longtailbåt som skulle ta oss runt öarna.

Vi hade inte så höga förväntningar på Phi Phi innan vi kom dit men vi trodde nog ändå att det skulle vara bättre än vad det var. För det första så ingick det ett stop i Maya Bay och då tror man ju givetvis att man skall få gå iland på ”The Beach” stranden. Inte för att vi kände att det var så viktigt men det ingick ju ändå i paketresan som vi köpt. Alla vi i båten blev lite snopna när vi insåg att det inte skulle bli något stopp på Maya Beach, istället hade vi lunch på en pyttestrand som mest såg ut som en återvinningsstation. För 11 år sen när jag var på Phi Phi gjorde vi en snorkelutflykt till Maya Bay och vi var den enda båten där den dan. Idag fanns det nog inte en enda båt som inte stannade där. För de som ville snorkla var det ju inte helt lätt med alla båtar som körde fram och tillbaka.

Från början hade vi ju lite planer på att sova över på Phi Phi några nätter men idag när vi kom iland på Phi Phi Don var vi väldigt glada för att vi inte skulle göra det. Vilket jippo, denna ö som var så vacker! Nu finns knappt någon strandremsa kvar för allt som de har byggt.

Bäst idag var Martins inköp av tröja, mitt inköp av bikini och framför allt det klara vattnet runt Phi Phi öarna, det måste sägas att det är helt fantastiskt! Bäst idag enligt Oskar och Max – att de fick varsitt rör med Mentos godis.

Det börjar bli en dålig ovana att det regnar när vi är ute och rör på oss, på väg hem idag möttes vi av ett jätteregn. Vi fick lämna våra goa platser på däck och istället sätta oss inomhus. Som tur var så gick det snabbt över.Trots att Koh Lanta inte har det klaraste vattnet kändes det som vanligt skönt att komma ”hem” igen. JVi är tacksamma för att vi bor här och inte på Phi Phi.

Dagen avslutades med middag med våra norrländska grannar Timo, Cilla och deras två barn Alvin och Ebba. Alla barnen var trötta och hungriga innan middagen kom in och Oskar, Max och Alvin som är 4 år höll innan middagen på att slå ihjäl varandra för att de inte kunde komma överens om en frisbee. Det är lustigt för barnen har tjatat om att vi skall äta middag ihop i flera dagar. Men så fort magarna var fyllda så lekte de hur bra som helst. Max kände sig riktigt stor när han fick ta hand om lilla Ebba som bara är 1 år.

Dags att sova, gonatt.

Pillan

, , , , , , ,

2 Responses to Phi Phi

 1. Barbro o Lasse mars 31, 2009 at 08:56 #

  Hoppas att de återstående dagarna blir regnfria så ni kan njuta hela tiden. Vi ska förbereda husvagnen för resa till Skåne under påskhelgen. Har ni kunnat lösa barnvakt under påskhelgen? Hoppas att det löser sig.
  Vi längtar efter er!
  Kram
  Barbro

  [Reply]

 2. Amelia april 3, 2009 at 22:46 #

  Tråkigt att höra att Phi phi blivit så förstört. Det är en av de vackraste platser jag sett….för 10 år sen.
  Man kanske inte ska åka dit igen utan bevara det i sitt minne…

  [Reply]

Kommentera