Koh Rok!

Så… idag var det dags för en dagstur till Koh Rok som vi hört så mycket bra om. Alla som vi har pratat med har varit helt lyriska, så förväntningarna var ganska höga.

Kristallklart vatten, kritvita stränder, hela Hitta Nemos rollbesättning och varanödlor väntade på oss på Koh Rok som är en ö ca en timmes speedboattur från Koh Lanta. Dagsschemat innehöll tre halvtimmesstopp med snorklande från båt och ett tvåtimmarsbesök på ön, med mat, snorkling från stranden och tiggande varanödlor. Max lämnade vi med farmor och farfar vid poolen på vår resort.

Efter en ganska seg tidresa med två dånande båtmotorer i öronen kom vi fram till första stoppet. Och det var faktiskt precis som att hoppa ner i ett akvarium, som vi hade hört någon beskriva det som. Nu är jag ju en novis på snorkling men jag tycker att det var helt grymt. Helt otroligt. Allt, den kritvita stranden, det kristallklara vattnet, att se Nemo live, var lika bra eller bättre än jag hade hoppats på. Oskar var inte riktigt lika pigg på att simma bland alla fiskarna, men han var nöjd med att få mata fiskarna med bananer. Det var en skön känsla att hålla en liten bananbit och ha 50-100 (jag räknade inte, med det var många!) små fiskar som äter ur handen (och nafsar lite i skinnet) på en.

/Martin

, , , , ,

5 Responses to Koh Rok!

  1. Barbro o Lasse mars 14, 2009 at 23:50 #

    Hallå därnere, ser att ni har det gött..

    skickar detta meddelande från Mossans dator, har precis fått igång det trådlösa nätverkskortet efter några timmars trixande… Vinförbud råder framför datorn i fortsättningen. Ha det fortsatt gott därnere/ magnus

    [Reply]

  2. Fam. Dahbo mars 15, 2009 at 16:57 #

    Hej! Nu har vi äntligen fått tummen ur och skriva.
    Vi har föjlt er på bloggen och ser att ni har det bra. Här är en liten läges rapport från Sverige. 1) Varierar från snöblandat regn till sol och 10+. 2) Er lägenhet står kvar men någon har lagt beslag på posten så nu har vi inget jobb kvar. 3) Jakob i videobutiken har blivit överfallen och nedslagen av 6 stycken rånare lever men är chockad. 4) På onsdag är det tjej träff hos Maria ( Noa) vi alla kommer då avundas er. 5) Sist men inte minst opera sångerska vann igår melodifestivalen över Måns som blev helt paff. Klart slut från oss! Pontus och Ella hälsar så gott till Max och Oskar, dom saknar dem och undrar om dom kommer hem snart.

    [Reply]

    Martin Reply:

    Hej! Lite sent svar men ändå.

    Skönt att lägenheten står kvar. Eftersom ni inte har något jobb kvar så har vi tänkt att ni kunde måla klart trappan och insidan köksskåpen. Ni har en vecka på er, hinner ni så bjuder vi på middag. Tack på förhand! Max och Oskar hälsar tillbaks. Vi syns snart!

    Fam. Clasborg

    [Reply]

  3. Mattias & Elisabeth mars 16, 2009 at 19:08 #

    Hej på er.
    Ja vad ska man säga. Det ser underbart ut.Vi var också där (känner igen trä gungan) och det var helt otroligt vackert. Är så avundsjuka på er. Allt är bara bra med oss vi jobbar, tvättar, lagar mat, diskar mm typ allt det ni inta gör:) kl är nu 19.00 lite disigt +5 och ska ut på en liten löp tur. Beach 2009;)

    Kramar på er från Fam lindell

    [Reply]

Trackbacks/Pingbacks

  1. Här igen… | Pommis - mars 10, 2010

    [...] Lanta berättade att Koh Kradan har lika fina stränder och vatten som Koh Rok som ni kan läsa om här. Och det vill man ju gärna uppleva [...]

Kommentera